deprimert person ved sjø

Er du deprimert?

Er du deprimert, tiltaksløs og tung, har du det sikkert ikke så godt akkurat nå. Kanskje orker du ikke være sammen med andre, kanskje føler du deg stygg og mislykket, kanskje opplever du det meste som litt meningsløst. Om du kjenner deg igjen, vil jeg minne deg på noe du sikkert ikke har tenkt så mye på i det siste,  antageligvis fordi du skammer deg og synes du selv er håpløs og irriterende for deg selv og andre.

 

Hør her!

 

Det å være nede og deppa er en NATURLIG side ved livet, ikke en sykdom eller en svakhet.

 

Å romme/akseptere vonde følelser er et tegn på emosjonell modenhet. Å være deprimert innebærer at du har evne til både smerte og sorg i tillegg til alt det andre gode du har.

 

Symptomene dine har alltid en mening. Om det verker i kroppen, du har hodepine eller vondt i magen uten å være syk, kanskje kroppen din forsøker å få kontakt med følelsene dine. Den snakker til deg. Ta deg selv på alvor!

 

Den som ikke tør å være deprimert går glipp av en kjempeviktig dimensjon i livet.

 

Depresjon er en MENINGSFYLT reaksjon på tap. Det betyr ikke at det bare er greit å være deppa om noen dør. Tapsopplevelsen er subjektiv og kan likegodt stamme fra tidligere tider i livet som for eksempel en tapt barndom eller en opplevelsen av å ikke være en del av et fellesskap (å mangle noe).

 

Å være deprimert er meningsfylt. Tilstanden gir tilgang til dypere lag av deg selv. Når du blir deprimert betyr det at noe skjer innvendig, Noe beveger på seg.

 

Å være deprimert kan gjøre veldig vondt, men det er ikke farlig, og det er ingen ting å skamme seg over, tvert imot er det en evne ikke alle har.