Evig singel mann

Fremdeles singel?

Jeg får mange henvendelser fra mennesker som er ufrivillig kjæreste-løse. Siden praksisen åpnet i Bygdøy allé for noen år siden, har jeg ikke klart å hjelpe alle, men ganske mange til å få en å dele livet med.

 

Noen er unge og sjenerte, andre er er middelaldrende med et eller flere ekteskap bak seg. De fleste er i fasen da ”alle andre” slår seg til ned og lager familie og barn. Felles for alle er at ensomheten er uutholdelig og ikke sjelden oppleves det å være alene også som veldig skamfullt.

Hvorfor får jeg ingen kjæreste?

Mange evig single mennesker får ofte høre av venner og familie at ”det er uflaks” og ”det ordner seg nok”, og samtidig sitter den kjæreste-løse ofte med en (hemmelig) fantasi om at det er noe ”galt” med ham eller henne. Andre tenker at de er over gjennomsnittet kresne og dermed aldri finner noen som er god nok.

 

Min erfaring er at mennesker som ikke finner en livspartner har noen ubevisste indre hindringer i sine følelser. Disse er som regel knyttet til personens tidligere historie og tilknytningspersoner.

 

Jeg er ganske overbevist om at det finnes noen for alle. Jeg tror også at det er litt det samme hvor man møtes, og at utseende og andre forgjengelige attributter har relativt lite å si. Med det mener jeg ikke at ikke tiltrekning spiller noen rolle.

 

Men: når man får innsikt i seg selv og sine hindringer, åpner det seg nye rom og muligheter som ytrer seg i form av overraskende nye følelser for andre mennesker. Dette gir ”effekt” på andre. Selvinnsikt gjør deg rett og slett mere attraktiv fordi det hemmer de projektive mekanismene.

Fra håp til handling

Jeg synes ingen skal være ufrivillig alene. Men den elskede kommer som regel ikke dalende ned i fanget ditt eller pent innpakket under treet til jul. Håp er viktig, men ofte må man gjøre et arbeid selv for at håpet skal bli realitet. Dette kan jeg bistå deg i.

Send en mail, eller fyll inn kontaktskjema med en kort beskrivelse av det deg og din utfordring, så kontakter jeg deg innen noen timer.