Ensom Oslo

Føler du deg ofte ensom? Du trenger ikke å takle problemet alene. Hos Lina Leyk Rådgivning kan du få en erfaren samtalepartner som gir deg råd og støtte.

Lina Leyk Rådgivning er en terapipraksis som holder til sentralt i Oslo. Vi tilbyr klientene våre et alternativ til psykolog. 

Lina Holte-Leyk er utdannet filosof fra Universitetet i Oslo, og har omfattende kunnskap om de ulike psykologiske metodene som har blitt brukt for å behandle psykiske utfordringer opp gjennom årene. 

Lina har mange års erfaring med veiledning av både enslige, par og barn. Gjennom årene har hun hjulpet klienter med utfordringer som depresjoner, sorg, skilsmisse og problemer i kjærlighetslivet. 

Om Lina Leyk Rådgivning

Målet med samtalene er at personen skal bli bedre kjent med seg selv og forstå sine egne handlinger og motivasjon. Dermed blir det lettere å endre sin egen innstilling eller atferd. 

Lina ønsker å gjøre klientene sine bevisst på sine egne tolkninger om seg selv og samfunnet. Dette har vist seg å være veldig hjelpsomt, selv om samtalen handler om et konkret område som for eksempel ensomhet eller det å være «evig singel».

Hvis du har gått til en eller flere psykologer før, har du kanskje merket at det ofte ikke er hvilken metode psykologen anvender som er avgjørende for om du får noe ut av samtalene. Det er ofte at relasjonen og samarbeidet mellom pasienten og psykologen er viktigere. 

Dette kan vi hjelpe deg med

Hos Lina Leyk Rådgivning legger vi stor vekt på å forstå deg som pasient og hvordan vi kan løse dine utfordringer. Vår spesialitet er å raskt få en dyp forståelse av hva du trenger hjelp til.

Vi benytter oss av samtalemetoder som fremmer håp, motivasjon, positive forventninger og korrigerte erfaringer. 

Hos oss får du en trygg og objektiv samtalepartner som gir deg råd og støtte. Vi kan blant annet hjelpe deg med samlivsproblemer, problemer hos barn og unge, dårlig selvtillit, skam eller depresjoner. Ved hjelp av oss kan du få bedre psykisk helse og livskvalitet.

Ensomhet – et skjult problem

Ensomhet er et problem de fleste av oss opplever en eller annen gang i livet. Dette kan for eksempel oppstå hvis man flytter til en ny by, hvis man har mistet kontakten med venner eller familiemedlemmer, eller hvis man føler at vennene sine er i en annen fase av livet enn en selv. 

Det går også an å kjenne seg ensom sammen med andre mennesker, når man har familie eller venner rundt seg. Den vonde følelsen av ensomhet er noe annet enn det å være alene. De fleste av oss trenger alenetid en gang i blant, men da er det gjerne selvvalgt. 

Når det blir et avvik mellom hvor sosial man er og hvor sosial man ønsker å være, kan man begynne å føle seg ensom. Selv om dette er et svært vanlig problem, er det ikke ofte man hører andre innrømme at de føler seg ensomme.

Mange er redd for å snakke om problemet, og prøver ikke å kontakte andre fordi de er redd for avvisning. Det å snakke med noen om hva man føler kan imidlertid gjøre situasjonen mye bedre.

Råd mot ensomhet

Det finnes mange råd som kan hjelpe mot ensomhet. Her er noen av dem: 

Ta opp kontakten med tidligere bekjente

Hvis du føler at vennene du har nå ikke har tid til deg eller er på et helt annet sted i livet, så tenk på om det er noen du har mistet kontakten med som du kunne tenke deg å møte igjen. 

Kanskje har du en tidligere kollega eller venninne du ikke har snakket med på en stund? De fleste synes bare det er hyggelig når andre tar initiativ. Og hvem vet – det kan hende personen du kontakter også har det samme problemet.

Bruk sosiale medier for å skape kontakt

Det er mye negativt med sosiale medier, men en av de positive tingene er at det har blitt mye lettere å ta kontakt med andre. På Facebook finnes det for eksempel grupper der man kan bli kjent med andre i samme situasjon. Sosiale medier har også gjort det enklere å sende en melding til tidligere bekjente. 

Ikke sammenligne deg med andre 

Noe du imidlertid ikke bør gjøre, er å bla deg gjennom innlegg på sosiale medier der alle virker som de er ute og koser seg hele tiden. Å sammenligne ditt eget liv med andres kan skape et feil bilde som får deg til å føle deg mer isolert.

Våg å snakke med noen om problemet

Å snakke med en venn, et familiemedlem eller en profesjonell om det du føler på kan gjøre at du får et større perspektiv på situasjonen. Vi mennesker er sosiale vesener som trenger hverandre, spesielt når vi er ensomme. Hvis du kvier deg for å snakke om temaet, kan du for eksempel bestille en time hos oss i Lina Leyk Rådgivning. Hos oss kan du få råd og støtte til å finne ut hvordan du kan komme deg ut av ensomheten. 

Kontakt Lina Leyk Rådgivning

Lina Leyk Rådgivning kan hjelpe deg med både små og større utfordringer i livet – enten det handler om ensomhet, sorg, samliv eller skilsmisse. Vi holder til i Uranienborgveien 1, sentralt på Oslo vest. 

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale om hva vi kan hjelpe deg med. Vi gleder oss til å høre fra deg!