GRÅTT NYTT HÅR?

Hvordan bli penere, tynnere, få lengre hår, større muskler, bli sterkere, rikere, kulere, yngre, få mere makt, mindre rumpe, bli brunere, mer vellykket…?

Det er januar, og forslagene til hvordan man skal innfri nyttårsforsettene møter oss fra alle kanter. Det finnes uendelige varianter, men de fleste har til felles at de tilbyr en ytre forandring. Det er skinnet som skal til pers, ikke sinnet. Alt skal bli større eller mindre. – ”Slik får du flatere mage på tre dager!”

Problemet er bare det at for de færreste som slanker bort magefettet eller går opp i lønn blir problemet man sliter med i utgangspunktet borte. ”Evig single” er ”evig single” selv om man trener på Elixia hver dag. Ensomhet forsvinner ikke i solarium, og man får ikke livet på nytt om man kler seg ti år yngre.

I vår praksis som samtalepartnere for folk med all verdens ulike utfordringer, får vi kravene om ytre tilpasning illustrert daglig. Det er ikke noe galt i et pent utseende og vellykkethet. Vi tror også at det hjelper å føle seg bra for å ha det bra. Likevel er det noe annet som skal til for å skape livgivende eller romantiske forbindelser til andre.

Mange som kommer til oss for rådgivning har forsøkt det meste før. Flere er skeptiske til at bare det å åpne seg, fortelle om sine utfordringer i ord, gjør noen forskjell. Men det gjør det. Når man luker vekk sinne, bitterhet og selvforakt i sin indre hage, blir det plass til noe nytt som blomstrer og spirer, og som gir grobunn for å skape relasjoner til andre.

Hos oss vil du kunne få innsikt til å styre deg selv i riktig retning. Det å bli sett, gjør at man åpner seg og slipper andre inn. Tro det eller ei: Det er slik man får kjæreste, det er slik man får venner, og det er slik man får nye muligheter i livet. Det er ganske uavhengig om man er tynn eller tykk, høy eller lav, rik eller fattig.

Det er imidlertid ikke likegyldig hvem man snakker med. God terapi handler om respekt for klienten, om evne å mobilisere vilje, selvtillit og mot til arbeid med egen problematikk. Og sist, men ikke minst handler det om å skape en kontakt som er så livgivende at den andre kan føle ny kreativitet og lyst – uten at det tar så altfor lang tid.

Vi har alle perioder der vi baler med våre følelser, tidvis er nede for telling og ikke kommer oss videre. Ta dine følelser på alvor. En investering i deg selv på innsiden vil også synes på utsiden. Du er god nok!


Lik og del og ta gjerne kontakt!

Hilsen Lina og Jan Magne
Tlf. 95 24 17 88