Parterapi Oslo

Ser dere etter en parterapeut eller ekteskapsrådgiver i Oslo? Få hjelp til å komme gjennom tøffe tider i samlivet.

Når samlivet er etablert og partneren blir mer kjent som person, avtar som regel den idealiserte måten å se den andre på. Dette oppleves for mange som en stor nedtur i samlivet: ” Han ser ikke på meg som han pleide å gjøre” ”Hun har sluttet å pynte seg for min skyld”.

Parterapi hjelper

Parterapi kan derfor være redningen for mange i en slik situasjon. Reaksjonene på denne manglende idealisering er altså skuffelse, og et resultat av denne gnagende skuffelsen er en tiltagende tendens til å se partneren på en negativ måte.

Uten åpenhet og jevnbyrdighet i forholdet vil slike projeksjoner kunne utvikle seg og bli omfattende uten at partneren er klar over hva som skjer i den andre. I takt med dette vil man lett redusere sine forventninger og dermed også sin følelsesmessige innsats og tilstedeværelse i forholdet.

Med parterapi kan man få løst opp i alle disse knutene som ligger å gnager. Mange lar det gå for langt før søker hjelp i form av parterapi. Ikke la det gå for langt, gjør noe med det.

Opplever dere mye konflikt?

Et alternativ til dette kjølige forholdet kan være forhold med gjentagende kriser og forsoninger. Problemet med et slikt forhold er at den mest grunnleggende problematikken, usikkerheten på den andres følelser, lett blir maskert bak de ytre forhold som partnerne strides om, og de virkemidlene de tar i bruk ovenfor hverandre.

Hva innebærer parterapi?

Parterapi er for par med utfordringer i forholdet. Fokus er bevisstgjøring av det som gjør forholdet dårlig og å gjenopprette den gode relasjonen. Det er altfor mange skilsmisser i dette landet og de fleste par gir opp for fort, når det kunne vært løst med parterapi. Konsekvensene for familier med barn er spesielt undervurdert.

Vi er ildsjeler som virkelig brenner for hjelpe familier til å holde sammen med parterapi. Prosessen kan være tung, men som oftest opplever vi at når paret forstår grunnproblematikken hos seg selv og den andre, går arbeidet og parterapien fortere enn kunne tenke seg.

I våre samtaler fokuserer vi stort på viljen som redskap, kjærlighet, forpliktelse og ansvar som rammen rundt paret.

Vi jobber med mindre og større svik, utroskap, nedfryste følelser, seksualitet og samliv etter barnefødsel.

Kontakt oss dersom du lurer på noe, eller tror et parterapi er noe du og din partner kan trenge.