SAMTALER MED BARN SOM OPPLEVER SAMLIVSBRUDD

Når mor og far går gjennom samlivsbrudd medfører det som regel en mye større smerte for barna enn det de voksne er i stand til å se, og hvis de ser det, er det ikke alltid like lett å vite hvordan man skal håndtere.

Å være sitt eget barns psykolog eller «beste venn» er verken riktig eller enkelt. Dessuten har foreldre som blir skilt ofte mer enn nok i å hanskes med situasjonen selv.

Barn opplever samlivsbrudd som vanskelig

Barn av foreldre som opplever samlivsbrudd går gjennom en vanskelig tid, og de trenger å sette ord på eller finne uttrykk for sin opplevelse. Nettopp dette er vår hensikt.

Gjennom samtaler, kreative uttrykk som tegning og lek og isenesettelse kan barn som opplever foreldrenes samlivsbrudd få noen å snakke med om det de opplever. Da forsvinner som regel både mageknip, konsentrasjonsproblemer og adferd som foreldrene ikke kjenner igjen.

Terapirommet blir en trygg sone for skillsmissebarn

Terapirommet er et sted der barnet kan være helt seg selv, snakke og stille spørsmål uten å være redd for å såre mor eller far. Vi jobber med drømmer, fantasier og tanker og sammen undrer vi oss over både fortid og fremtid.

For foreldrene er det alltid en lettelse når de merker at barnets følelser er ivaretatt i og etter et samlivsbrudd, en tid der overskuddet til å hjelpe barnet kanskje er mindre enn de hadde ønsket.

Kan samtaler hjelpe deres barn?

Har du spørsmål og lurer på om dette kan være til hjelp for dine barn? Kontakt oss helt uforpliktende ved å fylle ut skjemaet under.